RELO Wonen

Energielabel ook noodzakelijk bij verhuur van uw woning.

Al eerder hebben wij erop gewezen dat er bij het verhuren van uw woning ook een energielabel overlegd moet worden aan de huurder.

Veel verhuurders denken nog steeds dat zij alleen een energielabel nodig hebben als zij de woning willen verkopen, niets is minder waar want bij verhuur heeft u wel degelijk de plicht om een energielabel te overleggen aan de huurder.

Voorlopig energielabel

In 2015 heeft iedere huiseigenaar een voorlopig energielabel gekregen en moest dit zelf omzetten in een definitief label. Vaak zat er tussen het voorlopig label en het definitieve label een behoorlijk verschil omdat u als eigenaar al meerdere zaken op het gebied van isolatie en rendement had aangepakt.

Energielabel wordt fors duurder!

Vanaf 1 januari 2021 zal het energielabel vele malen duurder worden dan momenteel het geval is.
Nu kost een aanvraag, die veelal online gedaan kan worden gemiddeld € 7,50. Na 1 januari kan er niet meer online aangevraagd worden en zal er een controleur langskomen in uw woning om het label te bepalen, de kosten hiervan kunnen dan gaan oplopen tot bijna € 200,00. Dat is nog eens een enorm verschil.

Energielabel 10 jaar geldig

Een afgegeven energielabel is 10 jaar geldig. Het zou daarom verstandig zijn om dit jaar nog het voorlopige energielabel om te zetten in een definitief energielabel zo kunt u veel geld besparen.

Relo wonen
RELO Wonen