Inkomensnorm

Om voor een huurwoning in aanmerking te komen hebben wij een aantal richtlijnen, waaronder een inkomensnorm (minimaal maandelijks inkomen) waar u aan dient te voldoen. Wij hanteren de inkomensnorm om iedere partij gerust en tevreden te stellen en conflicten omtrent (achterstallige) huur- en borgbetalingen te voorkomen. Wij verwachten dat uw inkomen in verhouding staat tot de hoogte van de huur, welke uiteraard per woning verschilt.

Richtlijnen inkomensnorm

  • Uw bruto maandelijks inkomen dient minimaal drie keer uw maandelijkse netto huursom te bedragen.
  • In geval van betalingsverplichtingen als alimentatie, leningen etc. brengen we die in mindering van uw maandelijks inkomen.
  • Voldoet u niet aan de inkomensnorm kan er afhankelijk van de bereidheid van de verhuurder een verhoogde borg overlegd worden.
  • Beschikt u zelf niet over genoeg financiële middelen mogen derden (familie/vrienden) voor u garant staan. Uiteraard toetsen wij hun kredietwaardigheid.
  • Mocht u noch uw omgeving een aantoonbaar inkomen hebben en tevens geen borg kunnen betalen, komt u bij RELO Wonen helaas niet in aanmerking voor een huurwoning.

Vragen? Of klaar voor de zoektocht naar uw ultieme woning? Wij helpen u graag!

Onze bemiddelaars

Onze bemiddelaars zijn gespecialiseerd, vakkundig en klantgericht op bemiddeling tussen huurders en verhuurders in de particuliere woningmarkt.
Bemiddelaar

Debby van Leeuwen

Lees meer
Bemiddelaar

Sander van Vulpen

Lees meer
Bemiddelaar

Wilma Fens

Lees meer