Verzekerd verhuren

Helaas heeft Lloyds besloten om het verzekeringsproduct vanaf 01 januari 2020 niet meer voort te zetten. Er waren te weinig aanvragen voor deze verzekering zodat het voor de verzekeraar niet rendabal genoeg was om hier mee door te gaan. 
RELO Wonen zal om deze reden dan ook geen nieuwe aanvragen meer aannemen. 
Er zal worden gekeken naar andere mogelijkheden om een risico-verminderend product voor verhuurders te creëren.
Zodra wij hier meer informatie over kunnen geven zal dat op deze pagina gepubliceerd worden.

 

 

Een extra vangnet met verzekerd verhuren.

Een beetje trots zijn we wel. RELO Wonen biedt u In samenwerking met Huurcheck en Lloyds nu een compleet verzekeringsproduct aan waardoor u als verhuurder beschermd bent tot wel €50.000,- tegen alle materiële schade aan uw verhuurde woning. De garantie vergoedt alle schade aan uw woning en inboedel plus de juridische kosten bij uitzetting tot aan de schoonmaak van de woning, bij schade veroorzaakt door illegale huur zoals hennepteelt, onderhuur en de zogenaamde stromanconstructies.

Maar onder de dekking valt ook schade aan de woning en inboedel door onzorgvuldig gebruik van de huurder wanneer er een geschil optreedt bij de eindoplevering zoals bijvoorbeeld schade aan kasten, wanden of parketvloer et cetera.

Verhuurdersverzekering

  • Verzekerd bedrag tot € 50.000,-
  • Dekking op schade aan uw woning en gevolgschade aan inboedel, plus hiermee gepaarde juridische kosten (te vergelijken met een woonhuisverzekering);**
  • 6 maanden en vervolgens p/m opzegbaar
  • Inclusief screening huurder en Huurcheck rapportage
  • Alleen voor verhuur aan particulieren huurders;
  • Eigen risico van € 1500,- (komt min of meer overeen met de gemiddelde borgsom waardoor u als verhuurder geen risico kent)

* Uitgezonderd zijn woningen die op de Rijks Monumentenlijst staan.
* *Zie Polisvoorwaarden Huurcheck Garantie

RELO Wonen werkt met het Huurcheck validatiesysteem. Een medewerker van Huurcheck toetst onafhankelijk of de werkzaamheden van RELO Wonen voldoen aan de eisen van zorgplicht, huurwetgeving en verhuurveiligheid.

Verhuurders ontvangen daarvan een verhuurcertificaat van met een verslag over het uitgevoerde screeningsonderzoek van RELO Wonen, een samenvatting van het totale verhuurdossier en het advies van Huurcheck.

Met behulp van het Huurcheck systeem voert RELO Wonen een zorgvuldige screening uit op de kredietwaardigheid van de huurder. Sociaal gedrag is echter niet meetbaar. Hoe netjes de huurder de woning zal gebruiken is niet vooruit te bepalen.

De Huurcheck Garantie ontzorgt u tijdens de huurperiode.

 

Wat zijn de kosten?

Voor slechts € 15,- inclusief assurantiebelasting per maand kunt u zich hiervoor laten verzekeren. U kunt deze verzekering alleen afsluiten als de huurder via RELO Wonen positief gescreend is via Huurcheck. (U betaalt eenmalige opstartkosten à € 95,-.)

Wilt u meer weten over de wondere wereld van het veilig en verzekerd verhuren? Wij helpen u graag! Dit noemen wij pas echt risicoloos verhuren, voor én na de sleuteloverdracht

RELO Wonen