RELO Wonen

SVOH nu ook voor verhuurders in de vrije sector

Vanaf 1 april 2023 kunnen ook verhuurders in de vrije sector gebruikmaken van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH).

Huurwoningen. De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) was voorheen uitsluitend voor verhuurders in de sociale sector (onder de liberaliseringsgrens). Tip. Vanaf 1 april 2023 kunnen ook verhuurders in de vrije sector er gebruik van maken. De subsidie bedraagt maximaal ? 6.000 per woning met een totaal van ? 400.000 per aanvrager. Aanvragen doet u via de website van de RVO.nl (https://bit.ly/3nsUj1Y). Let op. U moet alle documenten en rekeningen minimaal tien jaar bewaren, omdat u hierop gecontroleerd kunt worden.

Versoepelingen. Bovendien komen ook monumenten nu in aanmerking en hoeft er maar één energiebesparende maatregel te worden genomen. Er komen zogenaamde ‘meldcodelijsten’ met materialen/producten van de energiebesparende maatregelen waarvoor u subsidie krijgt.

Voorwaarden. Bent u op of voor 1 april 2023 begonnen met de uitvoering van de maatregelen, dan gelden al deze wijzigingen niet en zijn de bestaande voorwaarden van toepassing (https://bit.ly/3ny4wdp).

De SVOH is er vanaf 1 april 2023 ook voor verhuurders in de vrije sector, mits u niet op of voor 1 april 2023 bent begonnen met de uitvoering van de maatregelen. Bewaar alle documenten tien jaar voor mogelijke controle.

Bron: TIPS & ADVIES Vastgoed & Bouw

Relo wonen
RELO Wonen